Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Volt Lines Sürücü Koruma Programı Nedir?

2019 yılının sonlarında ortaya çıkan Covid-19 salgınını ilk günden itibaren takip ederken, salgının ülkemizde yaşanması durumunda alacağımız önlemler üzerinde çalışmaya başladık. Mart ayının ortalarında Türkiye’de ilk vakanın ortaya çıkmasıyla birlikte, bu önlemleri derhal uygulamaya geçirdik. Araç dezenfektasyonu, sürücü eğitimleri, maske kullanım şartları gibi hijyen ve güvenlik uygulamalarımızı koşulsuz uyguladık ve yaşanan gelişmelere göre uyarladık.

Sürücülerimizin ve yolcularımızın güvenliği, Volt Lines’ın her zaman önceliği oldu. Covid-19 pandemisi ile ilgili uygulamalarımızı hayata geçirirken de her zaman sürücülerimizin ve yolcularımızın sağlığı ile güvenliğini ön planda tuttuk. Bu bağlamda alınan önlemlerimize yakın zamanda bir yenisini ekledik: Sürücülerimizin yaşayabilecekleri Covid-19 belirtilerini de Volt Lines Sürücü Koruma Programı’na dahil ettik. Bu program kapsamında, aktif çalışan hatlarımızda görev alan sürücülerimiz hizmet sırasında Covid-19 pozitif çıkarlarsa da düzenli kazançlarını elde etmeye devam edecekler.

Volt Lines Sürücü Koruma Programı Hangi Durumlarda Geçerlidir?

– Sürücülerimizin virüse karşı hazırlanan önlem planlarına uyarak kendilerini ve yolcuları virüsten korumaları gerekmektedir. Sürücülerimizin virüs semptomlarını yaşamaları durumunda Volt Lines’a en kısa sürede bilgi vermeleri, kendilerini izole ederek virüsü diğer insanlara bulaştırmaktan kaçınmaları şarttır.

– Böyle bir durumda sürücülerimizin, Volt Lines yöneticileri ve ISG ekibinin yönlendirmeleri ile kendilerini hemen karantina sürecine almaları ve ISG ekibinin yönlendirmelerine göre hareket etmeleri gerekmektedir.

– Volt Lines Sürücü Koruma Programı’nın geçerli olabilmesi için hastane veya yetkili yerel mercilerden Covid-19 raporu alınması gerekmektedir.

– Raporlarında Covid-19 pozitif oldukları belirtilen aktif hatların sürücülerinin, karantina veya rapor sürecinde gelir kaybı olmadan, düzenli kazançlarını elde etmeleri sağlanacaktır.

Sürücülerin, ailelerinin ve yolcuların güvenliği için…

– Sürücülerimiz kendilerinin herhangi bir semptom göstermeleri, aile üyeleri ve temasta oldukları kişilerin Covid-19 pozitif olmaları, ya da servis yolcularından herhangi birinin Covid-19 pozitif olmaları durumunda Volt Lines yöneticilerine vakit kaybetmeden haber vermeleri gereklidir. Bu tür durumlarda doktor rapor sonuçları beklenmeden, olay veya şüphe gerçekleştiği anda haber verilmesi çok önemlidir.

Volt Lines Sürücü Koruma Programı, sürücülerimizi, sürücülerimizin ailelerini ve yolcular dahil temasta oldukları herkesi korumak; ayrıca bu dönemde sürücülerimizin iş-gelir kaybı yaşamalarını önlemek amacıyla hazırlandı. Konuyla ilgili tüm soru/yorumlarınız için bize 0850 532 86 58 numaralı telefonumuzdan ve destek@voltlines.com e-mail adresimizden ulaşabilirsiniz.

Benzer Makaleler