Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Araç takip sistemleri GPS ile çalışmaktadır ve araçlara takılan mobil veri cihazları GPS uydularından aldıkları bilgiyi GSM/GPRS şebekesi üzerinden veri merkezine aktarmaktadır. Yani araçlar uydu sistemleri ile izlenmektedir ve kaydedilen tüm bilgiler veri tabanına iletilmektedir. Özel bir araç takip sistemi yazılımı aracılığıyla kullanıcılar tarafından bu bilgiler anlık izlenebilir ya da geçmişe dönük bilgilere ulaşabilir.

Uyduların izleyebilmesi için aracı görmesi gerekir. Yüksek binaların olduğu yerler ya da tünellerde uydu araçları göremeyeceği için, canlı veri aktarımı yapılamayabilir. Bu yüzden bazı araç takip sistemleri hem aktif hem de pasif olarak çalışırlar. Bu sistemler hücresel veri olmadığı zaman pasif takibe geçerler. 

Aktif araç takibi: Aracın GPS konumunu, hızını, rotasını, motor açma-kapama hareketlerini canlı olarak takip eder ve araç takip sistemi yazılımı kullanan kişinin verilere anlık ulaşmasını sağlar. 

Pasif araç takibi: Yine aracın tüm hareketleri kaydedilir ancak bu veriler sonradan bilgisayara ya da diğer bir cihaza aktarılır. Hem aktif hem de pasif izleme yapan sistemlerde, hücresel ağ mevcut olmadığında aktif izlemeden pasif izlemeye geçilir. 

Öncelikle kaç araçta araç takip sistemini kullanacağınızı belirlemelisiniz, sonrasında ise size en uygun planı sunan firma ile anlaşabilirsiniz. Araç takip cihazları genelde aracın görünmeyen noktalarına monte edilmektedir ve montaj, sistemi sunan firma tarafından yapılmaktadır. Araç tarafında başka bir şey yapılmasına gerek yoktur, tüm raporlamalar bilgisayar, akıllı telefon ya da tablet ile erişilen yazılım aracılığıyla kullanıcılara aktarılmaktadır.

Araç takip sistemi firmasının size sunduğu kullanıcı adı ve şifrenizle sunucuya giriş yapıp:

1. Aracınızın o anki konumunu,

2. Aracın hareket halinde olup olmadığını,

3. Araç hareket halindeyken kaç KM hızla gittiğini,

4. Harcamış olunan yakıt miktarını ve aracın yapmış olduğu yolu (kilometreyi),

5. Sonradan da eklenebilen çeşitli raporlarla aracınızla ilgili detaylı birçok bilgiyi öğrenebilirsiniz.

Araç takip sistemi gerçek zamanlı olarak kolay bir şekilde takip etmenizi sağlayan bir sistemdir ve araçlarınızı daha verimli kullanmanızı sağlar. Araç takip sistemlerinin faydalarını öğrenmek için buraya tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Cihaz kullanmadan araç takibi yapmak mümkün mü?

Volt Lines ile çalışıyorsanız araçlarınız için araç takip sistemine ihtiyacınız kalmaz, çünkü Volt Lines teknolojisi sayesinde sürücülerin mobil telefonları araç takip cihazı gibi çalışır ve ihtiyacınız olan tüm bilgi size mobil uygulama üzerinden toplanan veri aracılığıyla iletilir.

Benzer Makaleler

blank

Personel Taşımacılığında KDV Tevkifatı

Tevkifat nedir? Nasıl hesaplanır? Personel taşımacılığında KDV Tevkifatı konusuna değinmeden önce, tevkifatın ne olduğunu anlamak gerekmektedir. TDK’ya göre “tevkifat”ın kelime anlamı: Para konusunda kesintilerdir. Vergiler

blank

UKOME Nedir?

Ulaşım, trafik ve toplu taşımayı ilgilendiren sektörlerde görev alan kişilerin sıklıkla duyduğu UKOME, Büyükşehir Belediyelerinin görev, sorumluluk ve yetki alanlında kalan bölgelerdeki trafik ve ulaşımla