Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Araç takibi sistemi, aracınız ya da araçlarınızın gerçek zamanlı takibini sağlar.
Özellikle birden fazla araç ile çalışan kurum ve şirketlerin tercih ettiği araç takibi sistemi, internete bağlı bir bilgisayar, akıllı telefon veya tablet üzerinden araçların GPS uyduları sayesinde 7 gün 24 saat takip ve kontrol edilmesini sağlar.
Aracın yerini saptamak için kullanılan teknoloji ise Global Konumlandırma Sistemi (GPS)’dir. Araçlara monte edilen mobil veri cihazları, araçların hızlarını,
duraklama yaptığı noktalar, izlemiş oldukları rotalar gibi birçok bilgiyi canlı olarak kaydetmektedir. Hem anlık, hem de geçmişe dönük raporlar sayesinde, araçların tüm hareketleri kayıt ve kontrol altına alınabilir.

Araç takip sistemleri 2 kategoriye ayrılmaktadır:

Aktif araç takibi: Aracın GPS konumunu, hızını, rotasını, motor açma-kapama hareketlerini canlı olarak takip eder. Tüm kayıt altına alınan bilgiler hücresel veri ya da uydu şebekeleri yoluyla veri merkezine iletilir.

Pasif araç takibi: Yine aktif araç takibi gibi, aracın tüm hareketleri kaydedilir. Bu veriler sonradan bilgisayara ya da diğer bir cihaza aktarılır.

Hem pasif hem de aktif araç takibi yapan sistemler de bulunmaktadır ve bu sistemler hücresel veri olmadığı zaman pasif takibe geçerler.

Neden araç takip sistemi kullanmalısınız?

  • Araç takip sistemi, yolculuklarınızı daha verimli hale getirir, araç kullanımı ve dolayısıyla yakıt giderlerinizi düşürür.
  • Araçlarınızın nerede olduğunu vakit harcamadan görebilirsiniz.
  • Güzergah planlama ve rota hazırlama konusunda araç takip sisteminden faydalanabilirsiniz.
  • Müşteri ziyaretlerinde, hangi aracın daha yakında olduğunu tespit edebilir, araçların trafikte harcadığı zamanı azaltabilirsiniz.
  • Aracınızın rotasındaki noktaya güvenli bir şekilde varıp varmadığını tespit edebilirsiniz.
  • Sürücü davranışlarını ve deneyimlerini izleyebilir, yeni sürücülerin eğitim sürecinde bu deneyimlerden faydalanabilirsiniz.
  • Sürücüler arasında kıyaslama yapabilir, en iyi sürücülerinizi tespit edebilirsiniz.

Araç takip sistemi alırken neye dikkat edilmelidir? 

  • Kapsama alanı: Tüm ülkeyi kapsıyor mu yoksa karanlık bölgeler var mı?
  • Teknik destekten kim sorumlu: Araç takip sistemini sunan firma teknik destek de veriyor mu?
  • Sözleşme şartları: Sözleşme süreleri 1 ile 5 yıl arasında değişebiliyor. Teknolojinin değiştiği günümüzde yazılımlar firma tarafından düzenli olarak güncelleniyor mu?
  • Donanım değişimi: Donanım değişimi ne kadarda bir yapılıyor, bunun için ücret talep ediliyor mu?

Araç takip sistemi fiyatları nedir?

Araç takip sistemi fiyatları genelde aylık belirlenmektedir. Fiyatlandırma, sunulan hizmete göre belirlenmektedir: Cihaz bedeli, data hattı, harita, hizmet bedeli gibi bütçe kalemleri hesaplandıktan sonra fiyat verilir.

Cihaz kullanmadan araç takibi yapmak mümkün mü?

Volt Lines ile çalışıyorsanız araçlarınız için araç takip sistemine ihtiyacınız kalmaz, çünkü Volt Lines teknolojisi sayesinde sürücülerin mobil telefonları araç takip cihazı gibi çalışır ve ihtiyacınız olan tüm bilgi size mobil uygulama üzerinden toplanan veri aracılığıyla iletilir.

Benzer Makaleler

blank

Personel Taşımacılığında KDV Tevkifatı

Tevkifat nedir? Nasıl hesaplanır? Personel taşımacılığında KDV Tevkifatı konusuna değinmeden önce, tevkifatın ne olduğunu anlamak gerekmektedir. TDK’ya göre “tevkifat”ın kelime anlamı: Para konusunda kesintilerdir. Vergiler