Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Araç kiralama, nakliyat ve taşımacılık yapan firmalar araç takip cihazlarını yaygın olarak kullanmaktadır. Bu sistemin montajı, aracın türüne ve modeline göre değişebilir. Kullanıcıların montaj konusunda teknik detayları takip etmesine çok gerek yoktur, çünkü kurulumu hizmet veren firmalar yapmaktadır. 

Araç takip sistemi nereye monte edilir?

Cihaz monte edilirken gözle direkt görülemeyen ve zor ulaşılabilen bir bölüm seçilir. Bu alanlar; torpidonun içi, direksiyon kutusu ya da ön konsol içi boşluk olabilir. Montaj için genellikle sürekli elektrik beslemesi olan yerler tercih edilmektedir, bu aracın kapalı, park halinde veya rölanti halinde çalıştığını görmek için gereklidir. Ekiplerin takip sistemlerini monte etmesi ortalama 25 – 30 dakika arasında sürmektedir. İstenilen ilave parçalar ya da ek özellikler olduğu takdirde bu süreler değişebilmektedir. 

Araç takip sisteminin çalışması için nelere ihtiyaç vardır? 

  • Araç Takip Cihazı 
  • DATA SIM Kart 
  • Uydu GPS 
  • Anten Server 

Cihaz kullanmadan araç takibi yapmak mümkün mü?

Volt Lines ile çalışıyorsanız araçlarınız için araç takip sistemine ihtiyacınız kalmaz, çünkü Volt Lines teknolojisi sayesinde sürücülerin mobil telefonları araç takip cihazı gibi çalışır ve ihtiyacınız olan tüm bilgi size mobil uygulama üzerinden toplanan veri aracılığıyla iletilir.

Araç takip cihazında hangi sensörler bulunur? 

Araçlara takılan takip sistemlerinde anlık raporlama almak için bazı sensörler bulunmaktadır. 

  • Yakıt deposu sensörü: Hem yakıt durumu anlık olarak kontrol edilebilmekte hem de yakıt hırsızlığı önlenebilmektedir. 
  • Araç kapı sensörü: Araçların kapısı uzaktan kontrol edilebilmektedir, özellikle hırsızlık durumunda erken müdahale edilebilmesini sağlamaktadır. 
  • Nem ve sıcaklık sensörleri: Özellikle gıda taşımacılığı yapılan araçların kontrolü yapılabilmektedir. Sıcaklık ve nem konusunda uzaktan müdahale de edilebilmektedir.
  • Darbe sensörleri: Anlık kaza ve darbe durumunda bilgi vermektedir. Ayrıca yanlış kullanımları önlemek için de özel sensörler bulunmaktadır. 

Benzer Makaleler

blank

Araç Takip Sistemi Ne Kadar?

Araçlarınızın gerçek zamanlı takip etmeye yarayan araç takip sistemleri, farklı firmalar tarafından farklı koşullar ile satılmaktadır. Çalışacağınız firmayı belirlemeden önce ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekir. Araç takip