Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

İnovasyon ve Çeviklik Dersleri: Harvard Business School Vaka Çalışması Volt Lines’ın Pandemi Dönemini Yönetmesini Ele Alıyor

Ali Halabi Harvard Business School
Kurucumuz ve CEO’muz verilen dersten hemen sonra Harvard Business School’da

Boston, Massachusetts, Perşembe, 30 Mart 2023

2020 yılında, COVID-19 salgını dünyayı durma noktasına getirdi ve birçok şirket, benzeri görülmemiş zorluklar karşısında hayatta kalma mücadelesi verdi. Bu şirketlerden biri de operasyonlarının %90’ını bir gecede durduran ve geliri %64 düşen Volt Lines’tı. Ancak yenilikçilik ve dayanıklılığın birleşimi sayesinde Volt Lines bu zorlukların üstesinden gelmeyi ve her zamankinden daha güçlü bir şekilde bu süreçten çıkmayı başardı.

Bu o kadar güçlü bir performanstı ki, Harvard Business School 2021’de Volt Lines hakkında bir vaka çalışması hazırlayarak CEO’nun ve lider ekibinin pandeminin başlangıcından itibaren rolünü simüle etti. Esel Çekin ve Gamze Yucaoğlu‘nun yardımlarıyla Profesör Navid Mojir tarafından tasarlanan vaka çalışması, Volt Lines’taki herkesin gurur kaynağı oldu.

Gurur verici bir takdir anı!

Harvard Business School, Volt Lines’ın bu süreçteki hikayesini 30 Mart’ta bir vaka çalışması ile öğretmeye başladı ve vaka incelemesinin başlangıcına ilk elden tanık olmak için Boston’a davet edildim. MBA öğrencileriyle dolu bir sınıfı vaka çalışmasını tartışırken görmek hem çok gurur verici bir andı hem de salgını idare edebilmek ve Volt Lines’ın gelişmeye devam etmesini sağlamak için gösterilen sıkı çalışmanın ve adanmışlığın bir kanıtıydı. 

Vaka çalışması aracılığıyla, başkalarının deneyimlerinden öğrenebileceklerini ve öğrendikleri dersleri kendi işlerinde uygulayabileceklerini umuyorum. Pandemi, zor zamanlarda hayatta kalmanın ve gelişmenin anahtarının adaptasyon ve dayanıklılık olduğunu gösterdi. Volt Lines ile ilgili vaka çalışması, bu gerçeğin değerli bir hatırlatıcısı olarak hizmet ediyor.

Kendiniz için bir kopya alın!

Salgını nasıl yönettiğimizi ve talihsizliği fırsata dönüştürmenin bir yolu olarak teknoloji ve yeniliği nasıl kullandığımızı merak ediyorsanız, vaka çalışmasını  Harvard Business School web sitesinde Fakülte ve Araştırma bölümünden indirebilirsiniz.

Vaka çalışması 3 yayından oluşmaktadır:

A Vaka Çalışması sahneyi hazırlar, B Vakası sınırlı bir bilgiyle çözümümüzü sunar ve C Örneği durumu ele alma biçimimiz hakkında detaylı bilgi verir.

Son düşünceler

Harvard Business School tarafından yaptırılan Volt Lines vaka çalışması hem şirketin benzeri görülmemiş zorluklar karşısında gücünün ve direncinin bir kanıtıdır hem de zorlu zamanlarda iş dünyasının karmaşıklıklarında gezinmek isteyen MBA öğrencileri ve diğerleri için değerli bir öğrenme aracı olarak hizmet eder.

Volt Lines’ın CEO’su olarak, Pandemi sırasında başardıklarımızdan gurur duyuyorum ve umarım vaka çalışmamız, diğerlerine de zorluklar karşısında yeniliği ve dayanıklılığı benimseme konusunda ilham verir. Son olarak, Volt Lines’ta çalışanlarından yatırımcısına kadar bunu mümkün kılan herkese teşekkür etmek istiyorum, size minnettarım.

Ali Halabi
Kurucu ve CEO – Volt Lines

Benzer Makaleler

Volt Lines Sürücü Koruma Programı Nedir?

Volt Lines Sürücü Koruma Programı Nedir? 2019 yılının sonlarında ortaya çıkan Covid-19 salgınını ilk günden itibaren takip ederken, salgının ülkemizde yaşanması durumunda alacağımız önlemler üzerinde